Nærområdet

Nærområdet

Som det ses på kortet til højre, ligger Tandslet centralt på den sydlige del af øen Als. Tandslet er en mindre landsby, men trods sin størrelse byder den på mange muligheder for indbyggerne. Der er et aktivt foreningsliv, der for en stor del er centreret omkring byens idrætshal og friskolen. Af foreninger kan f.eks. nævnes: Landsbygruppen, TUI (gymnastik forening), Sydals Håndboldklub, Tandslet Cykelklub, Tandslet Tennisklub, Lokalhistorisk Arkiv, Ringridderforeningen og Sydals Keglebane. Udover foreningerne styrkes sammenholdet i landsbyen gennem Åben Skole, som i hele vinterhalvåret samarbejde med foreninger og friskolen byder ind til fællesspisning og andre aktiviteter hver torsdag aften på Tandslet Friskole. For børnene er der samme aftener juniorklubben, der er en ungdomsklub for børn fra 3. klasse og op.


Tandslet Friskole ligger i den del af den forholdsvis lange landsby, der hedder Over Tandslet. Her finder man bl.a. også kirken og købmanden. Skolen ligger i gåafstand til 2 skove, som vi bruger flittigt både i skolen og Fristedet (SFO). I Holmskov har friskolen sin egen "spejderhytte" (Friskoven), som i perioder af året bl.a. inddrages til undervisningen i naturfag.

Friskolen har et stort udenomsareal, som rummer både bold- og atletikbane og en stor legeplads. Både boldbane og Legeplads står naturligvis til fri afbenyttelse udenfor skoletid (på eget ansvar).

Klik her for stort kort